Начало
НачалоСексуално здравеМенопаузата - признаци и симптоми | CP
Менопаузата - признаци и симптоми | CP 11 ноември 2007

Спирането на цикъла е най-разпространеният признак на менопаузата, при голяма част от жените. При около 80% от тях често края на менструацията се предшества от горещите вълни и нощното изпотяване. Тези симптоми продължават седмици, месеци и дори години. Много жени не ги смятат за основен проблем, но малка част, едва 25% от тях, търсят лекарска помощ. Друга група от жените решават да се допитат до лекар, защото страдат от нарушения в съня, от чувството на обърканост и неудобство.

Може да се появи вагинална сухота, която води до болка по време на полов акт и неприятен дискомфорт в ежедневието. След климактериума е особено важно да избягвате стреса, за да не се стигне до спад в нивото на естрогена. Това, както и редовният полов живот намаляват риска от появата на влагалищна сухота. Обикновенно за този симптом не съществува лечение. Специалистите препоръчват консултация със специалист, който евентуално да предпише локални средства.

 

Вижте още:

Менопауза

Жените пушачки са по-застрашени от ранна менопауза



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator